TALLERS 2017-2018

TALLERS 2017-2018

Els tallers proposats durant el curs escolar 2017-2018 estan adaptats a les edats dels participants i tenen com a objectiu l'aprenentatge de la dansa i les tradicions catalanes d'una manera amena i sempre buscant la cara divertida.

Els participants a partir de 6 anys podran escollir a les modalitats que vulguin practicar: dansa tradicional, sardanes o ambdues incloses.
La participació en cadascuna de les modalitats implica també la participació en actuacions de dansa o en concursos de sardanes respectivament, activitats que acostumen a ser a la primavera i l'estiu.


TALLERS DE DANSA TRADICIONAL

"Les manifestacions i festes tradicionals més rellevants a Catalunya"

Catalunya és un petit país amb una gran riquesa de tradicions, algunes d'elles reconegudes i Patrimoni de la humanitat. L'origen de les nostres festes i tradicions actuals és de base històrica, religiosa i social. Els tallers d'enguany se centraran en aquestes tradicions tant en relació a la dansa com per les activitats i vivències relacionades.

No ens faltarà esmentar festes com:
- La Patum de Berga.
- Les catifes de flors de Corpus.
- Sant Jordi.
- La festa de la LLana de Ripoll.
- La festa major i el bestiari popular.
- Les danses vives.
... i moltes més sorpreses

El resultat d'aquests tallers es resumeix en un espectacle que es presenta durant les Fires i festes de la Santa Creu i en el qual hi participen tots els grups.

TALLERS DE SARDANES

L'0BJECTIU DELS TALLERS DE SARDANES ÉS L'APRENENTATGE D'AQUESTA DANSA EN DIFERENTS NIVELLS SEGONS LES EDATS.

GRUP DE LLUENTONS: 
Aprenentatge de passes bàsiques. Aquest grup només participarà en algun concurs de sardanes dins l'àmbit de la mateixa comarca. L'activitat s'atura a l'estiu.

GRUP DE BELLUGUETS:
Aprenentatge bàsic de la dansa, aires i salts. Aquest grup participarà com a colla sardanista infantil als concursos de sardanes de les comarques gironines. Els concursos s'inicien al maig i finalitzen a l'abril. L'activitat continua doncs a l'estiu.

GRUP MEDITERRÀNIA JOVE:
Aprenentage avançat de la sardana per a concursos sardanistes en l'àmbit de la provincia de Girona. Els concursos s'inicien al maig i finalitzen a l'abril. L'activitat continua doncs a l'estiu.


DURADA DELS TALLERS:

D'OCTUBRE A JUNY.

cal tenir en compte que els assajos podrien continuar a l'estiu, en un altre horari entre setmana, si hi ha sortides i actuacions a les quals es vulgui participar.

HORARI I LLOC:

  • Pel grup de LLUENTONS  ( de 3 a 5 anys)
Tots els dissabte:  11-13h
  • Pel grup dels BELLUGUETS  ( de 6 a 10 anys)
Tots els dissabtes : 11-13h                                  

  • Pel grup de MEDITERRÀNIA JOVE ( de 11 a 18 anys)
Tots els dissabtes : 11-13h


TOTS ELS TALLERS ES FARAN AL LOCAL SOCIAL DEL MOLÍ DE L'ANGUILA, de Figueres


Els grups assistiran, durant el taller i a la primavera, a trobades de dansa o concursos de sardanes. 
Per aquesta raó, es prega la màxima constància en l'assistència als tallers.

PREU DEL TALLER:

Tots els participants dels tallers paguen 50 € que correspon a la quota de soci anual de Mediterrània dansa i 50 € en concepte de material per a tot l'any. La quota es pagarà en efectiu a l'inici del curs  o bé en dues vegades, al novembre i al març.


Descarregue-vos la inscripció PER OMPLIR-LA I FER-LA ARRIBAR A LA MEDITERRÀNIA DANSA