GRUPS

L'escola de dansa treballa l'aprenentatge de les seves disciplines en grups d'edat. Cada grup té la seva programació i l'objectiu entre ells és fomentar la cooperació i la presentació conjunta de les danses que treballen durant els tallers.

LLUENTONS


Aquest és el grup de participants dels tallers que tenen entre 3 i 5 anys. L'aprenentatge de la dansa es realitza a través del joc i a la vegada s'introdueixen les tradicions catalanes en forma de contes i rondalles, cançons, manualitats, i altres recursos propis de l'educació en el lleure.
El centre d'interès pel taller se centrarà en la història del petit far de la Mediterrània, introdueix als nous integrants de l'escola el personatge i l'aprenentatge de les danses s'integra en diferents rondalles tradicionals que en LLuantó, el nostre petit far va descobrint durant la durada dels tallers.ELS AMICS D'EN LLUANTÓ 

Es tracta de contes catalans on s'introdueixen personatges molt relacionats amb la cultura catalana com el gegant del Pi, el tió, l'Home dels nassos, o en comte Arnau. Molts d'ells es poden relacionar alhora amb la música i la dansa tradicional. 

LES TRADICIONS CATALANES

Aquesta és la temàtica comú que treballaran tots els grups de dansa de l'entitat durant els tallers. A través dels contes i els amics d'en LLuantó, el far que volia aprendre a ballar, coneixeran els personatges i les tradicions catalanes. Aquests personatges i tradicions es relacionaran amb la dansa i la música tradicional.
Els més petits començaran a treballar els moviments bàsics, el compàs i el ritme i algunes figures de dansa senzilles. Participaran, a la primavera, en l'espectacle de dansa comú amb la resta dels grups de dansaires.BELLUGUETS


Grup de participants de 6 a 10 anys, que havent-se iniciat al compàs i a les primeres passes de dansa incorporen al repertori danses i coreografies d'execució fàcil que permeten l'aprenentatge de la dansa grupal.Aquest grup s'inicia també en la participació dels concursos de sardanes de les comarques gironines amb la colla sardanista belluguets. La seva mascota, en "Belluguet" els identifica a les seves actuacions.MEDITERRÀNIA JOVE

Els grups que composen Mediterrània Jove tenen entre 11 i 18 anys, la secció té una oferta d’ activitats relacionades amb la cultura tradicional catalana.

L’ objectiu d’aquesta secció de l’Agrupació Mediterrània Dansa és:

    - L’aprenentatge de la sardana i altres danses tradicionals catalanes de manera amena.
    - La participació en concursos de colles sardanistes.
    - Conèixer la diversitat del món de la cultura tradicional i popular catalana.
    - Aprendre totes les arts dels qui actuen als escenaris.
Es porten a terme tot tipus d’activitats que ens acostin als nostres objectius:
- Ballar sardanes

- Aprendre les bases de la dansa tradicional

- Fer petits muntatges de dansa per a la seva representació.

- Fer tallers relacionats amb el món de la cultura popular

- Fer intercanvis amb altres grups de cultura popular.

- Fer sortides variades: aplecs, colònies, visites culturals...

... i moltes altres sorpre
ses