QUI SOM?


MEDITERRÀNIA DANSA


És una entitat sense ànim de lucre creada l’any 2000 qué té com a objectiu la recuperació, la conservació i la divulgació de les danses tradicionals catalanes. Des dels seus inicis, una de les seves línies de treball és el foment de l’aprenentatge de les danses catalanes als més menuts.Per a saber més sobre Mediterrània Dansa entreu al web de l'Agrupació

EL FAR DE LA MEDITERRÀNIA

Mediterrània Dansa inicia l'any 2010 un projecte relacionat amb l'aprenentatge de la dansa i la cultura tradicional catalana.

Des dels seus inicis l'any 2000, l'Agrupació ha desenvolupat una activitat formativa important com a un dels eixos bàsics de la seva activitat a Figueres i a la comarca. S'han realitzat projectes puntuals molt interessants i existeix un relleu generacional en el qual una part dels balladors més petits acaben integrant-se al cos de dansa de Mediterrània dansa.

A partir de la creació del Far de ma Mediterrània, la formació de l'entitat es vehicula  a través del " Far de la Mediterrània", el nom que hem posat a l'escola de dansa tradicional de l'entitat.

Aquest projecte neix amb la voluntat d'incrementar l'activitat formativa de l'agrupació, no tant sols en el marc dels tallers anuals per a nens i nenes sino que també incrementant les ofertes de manera continuada i en diferents àmbits.

APRENDRE AMB VALORS

 Als tallers que es proposen a la mainada l'aprenentatge de la dansa va acompanyat del treball amb objectius transversals:

  • La pràctica i coneixement de les tradicions catalanes
  • La creativitat
  • El foment del treball en equip.
  • La responsabilitat de cadascú davant el grup.
  • La participació i col·laboració amb altres grups externs en trobades i concursos.


És per aquesta raó que es demana la màxima assistència possible als tallers i a les sortides i activitats addicionals que es proposin.

EQUIP FORMATIU

La creació del Far de la Mediterrània compta amb la col·laboració dels integrants de Mediterrània Dansa tot i que prenen rellevància l'equip directiu i de recerca per el muntatge d'espectacles i sobretot l'equip formatiu.

L'organigrama de l'equip formatiu pel 2016 i 2017 és el següent:                                                                                MONITORATGE:


MONTSE SÀNCHEZ  (coordinació)

 LAURA MORENO (dansa)

LAURA BROS (dansa)   

 SALVADOR ALSINA (sardanes)

LIDIA SURROCA (sardanes)L'equip comptarà amb col·laboracions de professors de diferents tècniques de dansa per tal de completar el coneixement bàsic de dansa dels participants.