LLUENTÓ‎ > ‎Els amics de LLuantó‎ > ‎

Un tronc que parla?

26 de des. 2010, 0:15 publicada per Mediterrania Dansa   [ actualitzat el 25 de febr. 2014, 12:34 ]
En LLuantó era al seu lloc habitual quan de sobte un vespre va sentir un " aaaachimmm!", era algú que estava refredat? De fet no era difícil perquè ja erem els vols de Nadal i feia fred.
Després va veure un tronc, amb barretina i tremolant...
- Tu qui ets? li va dir el petit far.
- Sóc un tió, que ja s'acosta Nadal i miro de si algun nen o nena em troba per anar a escalfar-me a casa seva.
- Tu? Però si et troben et cremaran al foc! - li va contestar LLuantó.
- Que no! Jo no sóc una soca com les altres. Vinc d'una família amb molta història i sóc un tió màgic. Pels vols de Nadal, si em donen cops de bastó cago regals, llaminadures i moltes altres coses.

- Au va! i vols que m'ho cregui?
- Doncs t'ecplicaré la història de l'origen de la meva família:

" En Faust i la Merli eren un nen i una nena que moooolt temps vivien en un mas amb els seus avis i pares. Un dia tot jugant al paller varen sentir un estornut i varen veure amb sorpresa que era una soca que estava entre la llenya que estava refredada. La soca els va demanar ajuda:

- Podrieu abrigar-me? Tinc tanta fred!

Els nens la varen posar a la vora del foc, dins de casa i varen quedar bocabadats quan la soca els va explicar:

- Sóc una soca d'olivera que té moooolts anys, i ja vaig escalfar el nen Jesús quan va néixer. Des de llavors que el nen Jesús em va donar un do. Si m'abrigueu i em doneu menjar fins Nadal, llavors la nit de Nadal em doneu cops de bastó veureu què passarà.

Ells varen quedar tot estranyats de la història, però aixi ho van fer. I la nit de Nadal varen demanar al seu avi que els anés a buscar uns bastons. Quan van començar a picar la soca, ella va començar a cagar de tot: atmelles, turrons, avellanes, figues seques, mel...

- Ostres! I això ho pots fer cada dia?- li van preguntar els nens que estaven molt contents amb totes aquelles llaminadures.
- No, rar m'heu de guardar a les golfes i fins l'any que vé no hi tornaré. . va contestar la soca.

I així ho van fer. I l'any següent quan la van anar a buscar es vantrobar amb molts tions petits, que eren els fills d'aquella soca i que tenien el mateix do. I els varen repartir entre els seus amics perquè tots pogessin tenir un tió màgic per Nadal."- Saps LLuantó, aquesta soca era l'àvia, de la meva besàvia...., per tant jo vinc duna família molt antiga i tinc el mateix do.
- Ostres tió! Doncs si et quedes aquí al costat meu fins dissabte, quan venen els nens i nenes a ballar al meu voltant, no pateixis que de ben segur que et portaran a casa... Queda't amb mi i passarem l'estona junts i de passada et poses al meu costat pr escalfar-te una mica.
- Grácies LLuantó! - va contestar-li el tió!


Doncs sabeu... aquest tió el varen trobar els Belluguets de la Mediterrània Dansa. I estava tant content de veure'ls ballar que va cagar durant l'espectacle de Nadal. Perquè tots els nens s'havien portat mooolt bé.
Comments